Изложба "Спортистите, които прославят България"

Стефка Костадинова, Ивет Лалова, Григор Димитров, Димитър Бербатов и Кубрат Пулев оживяват по неповторим начин в картините на художничката Искра Георгиева. За първи път „Iskra Art Gallery” гостува на хотела и представя своята специална изложба, посветена на едни от най-добрите български спортисти, които са прославили България в новата ни спортна история. Платната с размери 100X150 см можете да видите от 15.04.2015 - 30.05.2015г в „Кемпенски хотел Маринела”.


„За нас е гордост да сме първите домакини на тази изложба, до която ще се докоснат както много българи, така и нашите чужди гости”, коментираха от мениджмънта на хотела в София.

В картините на големите български спортисти има запечатани моменти от професионалния им живот. Когато сте на няколко метра от картината, можете да видите целия образ, а отблизо буквално можете да направите най-големите им публикации и да видите нежеланите им победи.

„В стремежа да изпълните идеята си, заложените на смесена техника: съчетаването на рисуване с маслени бои и колаж. За мен не е важен материалът, техниката и начинът, по който е нарисувана картината, а идеята, която носи в себе си...”, споделя художникът Искра Георгиева и подчертава: „Любовта към спорта, чувството на гордост, възхищение и благодарност е достатъчно вдъхновение не само за мен, но и за всички българи. Тези картини са моят начин да покажат всичко това”.

Картините ще бъдат подарени от самата художничка Искра Георгиева към самите спортисти, като някои от тях са изявили да бъдат използвани за подпомагане на дейността на своите или други благотворителни фондове. Как изглеждат картините може да видите и в сайта на галерията:

https://iskraart.com/paintings-gallery/

Стефка Костадинова посети изложбата "Спортистите, които прославят България". Можете да видите видео тук!

Кемпински Хотел Маринела


Оставете коментар

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


Споделете това

Последни публикации