10 години ХУДОЖЕСТВЕНА ГАЛЕРИЯ ИСКРА


Лица на популярни българи оживяха в картини от бъдещето


Дизайнерът и художник Искра Георгиева с 10 годишен юбилей и рожден ден


„Завладяващи, привличащи погледа и енигматични“ така световните издания описват бижутата на дизайнера Искра Георгиева. Уникати, които са притежание на популярни личности от ранга на Алиша Кийс, Мария Шарапова, Александра Стан, Рик Юн, култовите Depeche Mode и десетки родни знаменитости. Повечето от тях бяха част от артистичното отбелязване на десет годишния юбилей на галерията и „Искра Арт“. Тя е в нов собствен дом, който всеки може да посети и разгледа. 


В пространството на Художествена галерия ИСКРА на ул.“Емилиян Станев“ 1Б са изложени емблематични бижута и картини, които визуализират творческия път на дизайнера през годините. Той включва участие в световното изложение World Jewelry Facets (2013) в Париж, селектирана бижута за Vogue и Book of Dreams Volume 3, творение „Дива грация“ е избрано и изложено в Сеул, Шанхай и Париж, редом до бижутата на Jean Paul Gaultier , Анди Фароу, Ериксън Биймън.


„Усет, естетика, фантазия, смелост и характер… Това е само малка част от „моментите“, които изграждат добрия стил, но дори и той без вдъхновение бледнее. А като артист аз го откривам в емоциите и в любовта. Тя е моята вдъхновяваща сила, в която ако вложиш всичко от себе си, тя оживява във всяко творение. И тогава всичко има смисъл.“ – сподели Искра Георгиева по време на събитието. 


Акцент в събитието бяха оригиналните на картините - Емоции,  в които е вложен огромен заряд от и креативна енергия. “Лудост без граници” , “Не виждам”, Шедьовърът в инсталация ”Ангелска  Усмивка”, и емблематичнта „Шшш...”, които също имат „символичен“ десетгодишен рожден ден. Произведеното ”Шшш...” е определено като блестящ артистичен колаж, чиито образци са събрани цели 30 години, от него надничат всички предишни табута, които не се връщат във времето на първородния грях на Адам и Ева. Този триумф на еротичното изкуство изважда на показното, което десетилетието е грижливо крито в трезорите на частните колекционери от зоркото око на моралистите. Рожден ден има и друга емблематична картина – „Ангелска усмивка“. Тя преминава границата на настоящето и оживява в бъдещето като добавена реалност. Вече е публичен и безплатен филтър в социалните мрежи, в който лицето ви ще оживее в самата картина. 


„Това са моите картини от миналото, на които вдъхвам нов живот, чрез дигиталните инструменти на бъдещето. Това е нова форма на послание, която придава допълнителна стойност на изкуството. В картините си винаги съм използвала различни и похвали, за да интерпретирам техники на идеята, емоцията или удоволствието, което преживявам. Творя цял живот, нямам спомен точно от кога, но винаги ще помня, както започвам да създавам бижута и в 8-ми клас, започвам да ги продавам с една единствена цел, за да се грижи за бездомните кучета пред блока. Това е моята кауза. Щастлива съм, че днес тази моя любов към животните се прероди и от 2016г  е реално действаща фондация в подкрепа на бездомни животни „ Stray angels “ допълнителен дизайнер.


Част от гостите на събитието се включва и в кампанията на Искра Георгиева “Гардероб с кауза”- KauzaCloset.com . Това е мястото, където забравените дрехи оживяват, за да даряват топлината на животните в беда. Всеки желаещ, може да направи дарение, като с  получените средства подкрепят  Бездомни ангели


Кулминацията на събитието също е в подкрепа на „Бездомните Ангели“. Всички гости оставят своя „визуален отпечатък“ под формата на автограф върху картината. Скоро тя ще бъде изложена на благотворителен търг, средствата от които ще отидат в помощ на фондацията.


Още информация за събитието можете да видите тук:

 


Оставете коментар

Този сайт е защитен чрез reCAPTCHA и се прилагат Правилата за поверителност и Условията за използване на услугата на Google.


Споделете това

Последни публикации