Изложба "Спортистите, които прославят България"

Стефка Костадинова, Ивет Лалова, Григор Димитров, Димитър Бербатов и Кубрат Пулев оживяват по неповторим начин в картините на художничката Искра Георгиева. За първи път „Iskra Art Gallery” гостува на хотела и представя своята специална изложба, посветена на едни от най-добрите български спортисти, които са прославили България в новата ни спортна история. Платната с размери 100X150 см може да видите от 15.04.2015 - 30.05.2015г в „Кемпенски хотел Маринела”.


„За нас е гордост да сме първите домакини на тази изложба, до която ще се докоснат както много българи, така и нашите чужди гости”, коментираха от мениджмънта на хотела в София.

В картините на великите български спортисти има запечатани моменти от професионалния им живот. Когато сте на няколко метра от картината може да видите целия образ, а отблизо буквално може да прочетете за най-големите им постижения и да видите незбравимите им победи.

„В стремежа да изпълня идеята си, заложих на смесена техника: съчетаването на рисуване с маслени бои и колаж. За мен не е важен материалът, техниката и начинът, по който е нарисувана картината, а идеята, която носи в себе си...”,споделя художникът Искра Георгиева и допълва: „Любовта към спорта, чувството на гордост, възхищение и благодарност е достатъчно вдъхновение не само за мен, но и за всички българи. Тези картини са моят начин да покажа всичко това”.

Картините ще бъдат подарък от самата художничка Искра Георгиева към самите спортисти, като някои от тях са изявили желание да ги използват за подпомагане дейността на своите или други благотворителни фондации. Как изглеждат картините може да видите и в сайта на галерията:

https://iskraart.com/paintings-gallery/

Стефка Костадинова посети изложбата "Спортистите, които прославят България". Можете да видите видеото тук! 

Кемпински Хотел Маринела

 

Leave a comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


Share this

Latest posts